Pijnbestrijding

met

APS Therapy

Weer met de vingers aan de knoppen…

Opleiding APS Therapy pijnbestrijding

Wilt u professioneel aan het werk met een therapie die breed inzetbaar is voor het ondersteunen van het lichaam bij versneld herstel, meer energie en minder pijn dan is deze opleiding APS Therapy op uw lijf geschreven. In een groep van enthousiaste medestudenten zult u samen zowel klassikaal als online vanuit huis studeren.

Voor wie is de Opleiding APS Therapy bestemd?

De studenten binnen de opleiding APS Therapy kunnen met verschillende achtergronden instromen, denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Therapeuten die een aanvullende discipline zoeken voor in hun praktijk
 • Mensen die willen omscholen en er voor kiezen mensen te willen helpen met pijn gerelateerde klachten
 • Mensen die zelf ervaring hebben met APS Therapy behandeling en graag ook andere mensen helpen
 • Mensen die de vrijheid willen om zelf (parttime) de werkdag in te delen

Herkent u zich in één of meerdere punten dan is de opleiding tot APS Therapeut zeker een leuke uitdaging.

Inhoud opleiding APS Therapy

De opleiding APS Therapy is zo gestructureerd dat je deze voor een groot deel als thuisstudie kunt volgen, aangevuld met fysieke en online praktijkdagen. de opleiding bestaat uit 1 studiejaar met praktijkdagen, praktijkopdrachten, behandeltrajecten en 1 eindexamen.

Elke training sluit je af met praktijkopdrachten die je thuis uitwerkt en ter beoordeling instuurt aan je docent. Je ontvangt je werk voorzien van een cijfer en feedback retour. Je wordt tijdens de trainingen begeleid door docenten die deskundig zijn op desbetreffend vakgebied, hetgeen optimaal bijdraagt aan je persoonlijke groei en ontwikkeling als APS therapeut.

Onderdelen opleiding

 • Introductie in APS Therapy
 • Theorie behandelschema’s bij APS Therapy
 • Praktijk behandelschema’s bij APS Therapy
 • Rapportage en verslaglegging bij APS Therapy
 • Kennis van het menselijk lichaam
 • Verdieping in APS Therapy
 • Praktijk APS Therapy en Intervisie
 • Magneetpulse Therapie
 • APS therapy in de praktijk

Fysieke lessen
De fysieke praktijkdagen en het examen vindt plaats op Landgoed Welderen in Elst, nabij NS station Arnhem Zuid.

Online Lessen
Een deel van de lessen wordt online gegeven. U volgt deze van achter uw eigen scherm maar wel in direct contact met uw medestudenten en de docent. U gaat interactief deelnemen aan deze online lessen. 

Tijdsbestek
Online trainingen omvatten een dagdeel van 18.30 – 21.30 uur
Fysieke praktijkdagen nemen een gehele dag in beslag van 10.00 – 16.30 uur
Fysieke praktijkdagdeel vindt plaats van 10.00 – 13.00 uur

 

Lesruimte APS Therapy
Praktijkopdracht APS Therapy

Praktijkopdracht

De praktijkopdracht is het onderdeel dat je aflegt binnen de opleiding APS Therapy. In dit onderdeel komt alle geleerde kennis samen en ga je vijf cliënten begeleiden in een behandeltraject met APS Therapy. Deze behandeltrajecten verwerk je in de praktijkopdracht.

Examen APS Therapy

Examen

Het studiejaar sluit je af met een schriftelijk examen, bestaande uit open vragen, multiple-choice vragen en het maken van behandelschema’s.
Het examen wordt op locatie afgenomen.

Agenda

Datum Onderwerp
Lesvorm Tijd
22 november 2021 1: Inleiding in APS Therapy Online 18:30 – 21:30 uur
Datum volgt 2: Theorie behandelschema’s Online 18:30 – 21:30 uur
Datum volgt 3: Praktijk behandelschema’s Op locatie 10:00 – 16:00 uur
Datum volgt 4: Rapportage en verslaglegging Online 18:30 – 21:30 uur
Datum volgt 5: Kennis van het menselijk lichaam I Online 18:30 – 21:30 uur
Datum volgt 6: Kennis van het menselijk lichaam II Online 18:30 – 21:30 uur
Datum volgt 7: Verdieping in APS Therapy Online 18:30 – 21:30 uur
Datum volgt 8: Praktijk APS Therapy en Intervisie Op locatie 10:00 – 16:00 uur
Datum volgt 9: Magneetpulse Therapie (Facultatief) Op locatie 10:00 – 13:00 uur
Datum volgt 10: APS Therapy in de praktijk Online 18:30 – 21:30 uur
Datum volgt Examen Op locatie 10:00 – 13:00 uur

 

Inhoud lesdagen

Inleiding in APS Therapy

Op deze training wordt begonnen met de historie en het ontstaan van APS. Vervolgens zal gekeken worden naar de toepassingen en de mogelijkheden van APS therapie.

Theorie Behandelschema's APS Therapy

Gedurende deze training worden praktijkvoorbeelden geanalyseerd en worden er behandelschema’s gemaakt voor uiteenlopende klachten. We gaan dit moment ook de accessoires van de APS Therapy bespreken.

Praktijk Behandelschema's APS Therapy

Gedurende deze training worden praktijkvoorbeelden geanalyseerd en worden er behandelschema’s gemaakt voor uiteenlopende klachten. Er wordt dieper op de oorzaak en gevolg van de klachten in gegaan en op het behandelen van deze aspecten. We gaan in deze les fysiek bezig met het oefenen in de praktijk.

Rapportage en verslaglegging bij APS Therapy

Tijdens deze les wordt aandacht besteed aan het rapporteren en het aanleggen van dossiers. Ook besteden we aandacht aan de gebruikte meetsystemen voor APS Therapy. In deze les zal ook de afsluitende praktijkopdracht behandeld worden.

Kennis van het menselijk lichaam

Tijdens deze twee trainingen “Kennis van het menselijk lichaam” zal de nodige kennis van de medische terminologie en de anatomie, fysiologie en pathologie behandeld worden.

Indien u in bezit bent van de Medische Basiskennis volgens eindtermen van Plato kunt u voor deze lessen vrijstelling aanvragen. 

Verdieping in APS Therapy

Waar in de eerste les een introductie gemaakt is en de processen benoemd zijn die een rol spelen bij APS Therapy worden deze processen hier verder uitgediept. De onderwerpen die uitvoerig aan bod komen zijn de actie potentiaal, het natrium / kalium evenwicht in de cel (natrium/kalium pomp). de opbouw en functie van ATP en de vorming van ATP.

Praktijk APS Therapy en Intervisie

Tijdens deze fysieke training zal uitgebreid het onderdeel intervisie behandeld worden. De studenten brengen zelf de casussen in en deze zullen in de intervisie samen besproken worden. Dit is een voorbereiding op het intercollegiaal overleg, wat een grote meerwaarde voor de praktijk is.

Magneetpulse Therapie (facultatief)

Op deze training wordt de mangneetpulse therapie van EMT Medical behandeld. Er wordt gekeken naar magneetvelden en wat voor een effect dit op het lichaam heeft. Vervolgens zal gekeken worden naar de toepassingen en de mogelijkheden van magneetpulse therapie in combinatie met APS Therapy

APS Therapy in de praktijk

Tijdens deze les wordt de praktijkvoering met alle feacetten bekeken. Onderwerpen als valkuilen, mogelijkheden, rechtsvormen, regelgeving, reclame en sociale media worden hier nader besproken. Tevens wordt er aandacht besteed aan het afstemmen van het aanbod van de therapeut op de vraag van de cliënt of de overige medische collegae. Een deel van deze training zal bestaan uit examenvoorbereiding.

N

Studiebelasting

De studie bestaat deels uit zelfstudie zoals het bestuderen van lesstof, maken van toetsen en uitwerken van opdrachten. Daarnaast worden er 10 klassikale lesmomenten (online of praktijklessen op locatie) gegeven door deskundige docenten. Deze opleiding APS Therapy is goed te combineren met werk en gezinsleven.

N

Studie niveau

Het niveau van de opleiding APS Therapy is op HBO niveau. Er zijn geen speciale eisen ten aanzien van de vooropleiding daar de opleiding. De opleiding APS Therapy voorziet in alle aspecten van het therapeuten vak.

N

Vragen?

Klantvriendelijkheid en klanttevredenheid staan bij APS Therapy hoog in het vaandel. APS Therapy streeft er dan ook naar om alle informatie zo duidelijk, volledig en accuraat mogelijk weer te geven. In geval van vragen, opmerkingen of klachten kunt u altijd contact opnemen met ons secretariaat. Per e-mail via info@apstherapy.com of telefonisch via 026 – 479 09 00.

Kosten APS Therapy opleiding

Lesgeld

In het onderstaande schema ziet u een duidelijk overzicht van de kosten. Lesmateriaal, begeleiding en examengeld zijn inbegrepen. U hoeft verder geen aanvullende studieboeken aan te schaffen.

Product Kosten
Opleiding APS Therapy € 1.695,-
APS MK 4 Pro € 1.599,-
Combinatiekorting – € 150,-
Totaal € 3.144,-

Dit bedrag kan ook in termijnen voldaan worden. Informeer naar de mogelijkheden en bel ons op 026-4790900 of stuur een mail naar info@apstherapy.com.

Inschrijven

Schrijf je snel en eenvoudig in via dit digitale inschrijfformulier.

Geslacht

8 + 7 =

Onderzoeken tonen aan dat APS Therapy een groot effect heeft op onder andere pijnbestrijding.

%

Aantal mensen met pijnverlichting

%

Vermindering van de "gewone" pijn

%

Vermindering van de "ergste" pijn.

Deze gegevens komen uit een onderzoek gericht op MS. Ervaring uit andere onderzoeken leert dat deze resultaten ook met andere aandoeningen gehaald worden.

“Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit. Duis mollis est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula eget lacinia odio sem nec elit. Curabitur blandit tempus porttitor”

Brett Vasquez

Patient

Wij staan voor meer mobiliteit en minder pijn.

EEN TEAM VAN SPECIALISTEN STAAT KLAAR VOOR U.

026-4790900

info@apstherapy.com

Ressenerbroek 20A

6666 MR  Heteren

Nederland

KVK:

BTW: NL

IBAN: NLRABO0354371169

U zit op de eerste rang

U zit op de eerste rang

Als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief dan krijgt u als eerste de nieuwste informatie.

U heeft zich succesvol ingeschreven.

Share This